Csidei Tamás, vezető Sous-Vide szakértőnk


Csidei Tamás, jelentős szerepet vállalt a Sous-Vide hazai elterjedésében. Blogjain rendszeresen számot ad a technológia újdonságairól, és riportjaiban megszólaltat Séfeket a Sous-Vide-ról.   10 éve foglalkozik a modern ételkészítési technológiák oktatásával. 25 év konyhai tapasztalat, ebből 5 év  nyugat-európában, 15 év konyhavezetőként elsősorban szállodai és catering vonalon. 10 év oktatói tevékenység felső és középfokú oktatási intézményekben és a Metro Gasztrokadémián, illetve 2010-től  konyhai koncepciót szállít feltörekvő éttermek számára.

Szakterülete a tágabb értelemben vett Magyar gasztrokultúra megújításának lehetőségei, elsősorban a korszerű konyhatechnológiák terén. Kedvenc gasztronómiai korszaka a Monarcia-beli idők konyhája.

Éttermi konyhák üzemeltetési szaktanácsadásával, kihelyezett és távoktatással foglalkozik, de intézményi oktatás keretében interaktív és bemutató jellegű Sous-Vide főzőkurzusokat is tart.  Hosszú évek óta vesz részt aktívan a fiatal generáció oktatásában, versenyekre való felkészítésekben, szakácsvizsgáztatásban valamint a hazai mesterképzésben.

Csidei Tamás, a Sous-Vide hazai megismertetésének úttörője, aki már 10 éve foglalkozik a modern ételkészítési technológiák oktatásával.  Éttermi konyhák üzemeltetési szaktanácsadásával, kihelyezett és távoktatással foglalkozik, de intézményi oktatás keretében interaktív és bemutató jellegű Sous-Vide főzőkurzusokat is tart.  Tanfolyamait töretlenül növekvő érdeklődés övezi. Hosszú évek óta vesz részt aktívan a fiatal generáció oktatásában, versenyekre való felkészítésekben és szakácsvizsgáztatásban. A Magyarországi mesterképzéseken is rendszeresen részt vesz a korszerű konyhatechnológiák ismertetésével tanításával.

Sokszínű tanfolyamain megismerhetik a Sous-Vide és egyéb modern konyhai technikákat, találkozhatnak új alapanyagokkal, megismerhetik a korszerű technológiák eszközeit, de megtudhatják azt is hogyan lehet forradalmian gazdaságossá tenni egy konyha működését. Képzéseit jó nevű éttermek szakembereken kívül étteremtulajdonosok, és rendszerint, a tanulni kívánó magánszemélyek is igénybe veszik.

A legújabb igények szerint a Német nyelvterületen munkát vállalni szándékozó szakácsok magánfelkészítését is vállalja.

Cége, a 2010-ben alapított Gasztronauta kft fő profilja a segítségnyújtás.

Így vall honlapján tevékenységéről; Az új, gazdaságos konyhai technológiák  kutatása és ismertetése  ma már életcéllá vált számomra.  Szívesen teszek eleget azon felkérésnek, melyek egy konyha működésének átalakításával,  a géppark kiegészítésével, vagy akár csak a meglévő lehetőségekből gazdálkodva a régi - új  konyhatechnológiákat biztonságosan szeretnék alkalmazni szakértő bevonásával.

Saját márkatermékeivel 2014 -ben jelent a hazai és nemzetközi piacon, így első kézből tudja ügyfeleit európában gyártott kiváló termékekkel kiszolgálni.A Sous-Vide teljes elterjedésében az jelentett eddig gondot, hogy az eszközök importból származva meglehetősen borsos áron voltak kaphatók, a garancia érvényesítése komoly gondot okozott, az alkatrészellátás bizonytalan volt.

Az áttörést a saját gyártású Sous-Vide Chef jelentette, melyek nagy gyakorlati tapasztalat utáni fejlesztőmunkával tökéletesítettek és a hazai éttermek igényeire és anyagi lehetőségeire szabva. Professzionális termékeikkel Facebook oldalukon is találkozhatnak a követők. Ügyfeleit Séfriportokkal is népszerűsíti.

Néhány név a partnerlistáról;

  • Metro Gasztroakadémia
  • Borkonyha
  • St.Andrea Borbár, Budapest
  • TAMA Budapest
  • Viator étterem, Pannonhalma
  • Babel M15 étterem
  • IKON, Debrecen
  • Monk´s Bistrot
  • Bridges Food Bar
  • HÁZI/ÁLLAT
  • Bajcshal ZRT
  • Laposa borbirtok és Bonvino Hotel
  • Magyar QTR Bistro
  • Royal Orfeum
  • Rókusfalvy Fogadó, Etyek
  • Baldaszti´s Kitchen
  • Vogue hajó
  • Szél fiai fogadó
  • Paripa csárda, Debrecen
  • Kunos Lovarda
  • Hotel President
  • Jankovich Kúria
  • Rubra étterem
  • Európa Séfakadémia
  • Azúr Bistro, Mosonmagyaróvár
  • L’roy Bistro, Budapest
  • Bordó Bistro, Budapest
  • Fat mo´s étterem, Budapest
  • Bali Art Cafe, Nyergesújfalu
  • Hotel Kristály, Tata
  • Agóra étterem, Tatabánya
  • John Bull Pub
  • Olíva étterem, Veszprém
  • Danubius Hotels
  • Nyugatmagyarországi Egyetem
  • Visegrád (Renaissance és Sirály étterem)
  • Csillagánizs főzőiskola
  • Hermina étterem, Halásztelek
  • Haxen királyi étterem
  • Simbad Hotel, Mosonmagyaróvár
  • Cyrano Budapest
  • Sir Lancelot, Budapest
  • Kert Bisztró
  • Magyar húsfeldolgozók
  • Zöldségfeldolgozók
  • Hazai sajtmanufaktúrák
  • Urbán Tibor-Sodexho
  • Eurest
  • Trattoria Pomo d'oro
  • Víg Molnár Csárda, Csopak

További Referenciáim;  http://sousvidechef.hu/hu/szoveg/akik-minket-valasztottak/72

www.gasztronautakft.hu

www.sousvidechef.hu