Kis Zoltán - ügyvezető, vezető tanácsadó


Szeretem a jó éttermeket, a finom ételeket, a gondos kiszolgálást. Mindegy, hogy egy csárdáról, szállodai vendéglátóegységről, vagy éppen egy fine-dining étteremről van szó. Akkor érzem jól magam, ha az adott hely a saját profilja szerinti lehető legjobb szolgáltatást nyújtja. 28 év vendéglátós és 12 év oktatási tapasztalattal a hátam mögött, azt tapasztalom, hogy bár egyre több színvonalas egység jelenik meg a hazai éttermi palettán, ezek száma továbbra is eltörpül a korábbi évtizedek szokásaiban megrekedt vendéglátóegységekéhez képest. Sokszor még olyan éttermek esetében is így van ez, amelyeknél kézzelfogható, hogy nem az anyagi befektetés jelenti az elvárható színvonal megteremtésének gátját, hanem sokkal inkább  az aktuális szakmai elvárások átfogó ismeretének hiánya. Szeretném, ha hazánkban egyre több kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóüzlet működhetne, mindezt pedig tanácsadóként, az étteremfejlesztést célként kitűző tulajdonosok szakmai támogatásán keresztül igyekszem segíteni, az új vendéglátós generációk patronálásán túl. Jómagam a következő tapasztalatokkal rendelkezem:

Tanulmányok;

2020-...: Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Műszaki Pedagógia Tanszék - Közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzési szak

2018-2020: Budapesti Gazdasági Egyetem – okleveles közgazdásztanár mesterképzési szakon (MA)(MEd);

2016-2018: Kodolányi János Főiskola – közgazdász emberi-erőforrások alapképzési szakon (BA);

2006-2010: Kodolányi János Főiskola – közgazdász turizmus-vendéglátás szakon (BA);

2003-2005: Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola – érettségi;

1992-1995: Rózsa Ferenc Vendéglátóipari Szakmunkásképző és Szakközép Iskola – szakács végzettség;

További képzések, tréningek és képesítések;

2019: Weiser István marketignstratéga Könyvírás Mastermind Csoport könyvírói képzés;

2017: Szabó Péter – Profi előadó képző tréning;

2015: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - szakács mesterlevél (NSZFI TÁMOP 2.3.4.B-13/1-2013-0001 „Dolgozva tanulj!” programja);

2014: Bolygó Hollandi borismereti képzés (PA-5041);

2013: Szinergia Szakképző Iskola - A szakképzés innovatív pedagógiai módszerei I. Kooperatív pedagógiai módszerek képzés (PL-7724);

2010: Egyesült Királyság, London, Westminster Kingsway College – vendéglátó szaknyelvi továbbképzés (NSZFI TÁMOP 2.2.1-08/1-2008- 002);

2010: Szinergia Szakképző Iskola – Készségfejlesztő tanárfelkészítő program -Szakmai, módszertani, pedagógiai továbbképzés;

Szakmai tevékenységek;

2020-...: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Szamos Mátyás Technikum és Szakképző Iskola - igazgatóhelyettes

2019-…: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Turizmus és Vendéglátás Ágazati
Készségtanács – külsős szakértő tag;

2018-2019: BGE Alma Mater Tanétterem Kft – ügyvezető;

2018-…: Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Tanszéke - Szakmai Tanácsadó Testületi tag;

2018-…: Budapesti Gazdasági Egyetem – angol nyelvű tankonyhai képzések - óraadó;

2014-…: Vendéglátás Menedzsment Kft. alapító, tanácsadó;

2009-2017: Szinergia Taverna Vendéglátóipari Szakiskola – vendéglátó gazdálkodás, szakmai számítások, ételkészítés elmélet és gyakorlat (magyar és angol nyelven) - oktató;

1995-2009: Vendéglátóipari szakmai tevékenységek Magyarországon és külföldön (Németország, Ausztria, Skócia);

További tapasztalatok;

2019, Lengyelország, Poznan – lengyel nemzeti döntő zsűritag – Worldskills Poland elismerés;

2019-2020: MKIK - Worldskills Kazan 2020 – vendéglátó szakmák koordinátora, szakács felkészítő – Worldskills Organisation elismerés;

2018-2019: MKIK - Euroskills Budapest 2019 – szakács szakma műhelyvezetője, Worldskills Europe elismerés;

2017: Worldskills Abu Dhabi 2017 Magyar Nemzeti Válogató verseny zsűritag – BGE és BVHSZC elismerés;

2016: Bocuse d’Or Budapest 2016 – Norvég versenyzői csapat magyarországi felkészülését segítő szakmai koordinátor;

2015: Hollandia, Zwolle, DeLibije – szakmai továbbképzés;

2015: Hollandia, Zwolle; Deltion College – Erasmus szakmai tanulmányút;

2013: Franciaország, Lyon, Bocuse d’Or – incentív szakmai tanulmányút;

2006-2014: Chefparade Főzőiskola, oktató

Szakmai tagságok;

2018-…: Magyar Vendéglátók Ipartestülete – alelnök;

2017-…: Pannon Gasztronómiai Akadémia – rendes tag;

2016-…: Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – rendes tag;

Publikációk;

2019: Kis, Z. 2019. Haszonkulcs – Étteremvezetők Gyakorlati Kézikönyve (www.haszonkulcs.hu), Halásztelek: Vendéglátás Menedzsment Kft. ISBN 978-615-00-5513-8;

2016: BKIK – Fogadós szakképesítés (34_811_06) szakmai és vizsgakövetelményeinek kidolgozása;

Szakdolgozati munkák;

2020: A tehetséggondozás szerepe és lehetőségei a hazai szakács szakképzésben

2017: A humánerőforrás-fejlesztés tendenciái és lehetőségei a hazai vendéglátásban

2009: Az ÁNTSZ és a HACCP rendszer követelményeinek megvalósulása a fővárosi vendéglátóüzletek gyakorlatában