Kis Zoltán - alapító, vendéglátóipari tanácsadó


A Vendéglátás Menedzsment Kft ügyvezetője, a BGE Alma Mater Tanétterem Kft-jének ügyvezetője, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Pannon Gasztronómiai Akadémia-, valamint a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének tagja. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Turizmus és Vendéglátás Ágazati Készségtanácsának szakértő tagja, a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója, mesterszakács, közgazdász emberi-erőforrások alapképzési szakon és közgazdász abszolutóriumot szerzett turizmus-vendéglátás szakon is, valamint örökös önfejlesztőként jelenleg a  BGE közgazdász mester tanári képzésének hallgatója.


"1992 óta dolgozom a vendéglátás különböző területein, így mostanra 27 éves szakmai és 10 éves oktatási tapasztalattal rendelkezem. Pályafutásom alatt a vendéglátás majd' minden szegmensében dolgoztam, Magyarországon túl Németországban, Ausztriában, Skóciában illetve Angliában és Hollandiában egyaránt."

"Tanulmányaimat a Kodolányi János Főiskolán folytattam, ahol először turizmus-vendéglátás alapszakon tettem sikeres államvizsgát, majd később emberi erőforrások alapképzési szakon szereztem közgazdász diplomát. Jelenleg a BGE közgazdász tanári mesterképzésén tanulok.
Oktatói tevékenységemet a Chefparade Főzőiskolában kezdtem, ahol számos tematikus kurzust vezettem műkedvelőknek. 2009-2017-ig ételkészítési ismereteket és vendéglátóipari gazdálkodást tanítottam a Szinergia Taverna Szakiskolában. Tanácsadói tevékenységem mellett a Budapesti Gazdasági Egyetem Alma Mater Tanéttermének ügyvezetői teendőit látom el, mikozben az intézmény vendéglátóipari karán óraadó tanárként is tevékenykedek.
Oktatói ismereteimet az elmúlt évek alatt a londoni Westminster Kingsway College-ban, illetve a holland Deltion College-ban bővítettem, illetve számos szakmai és pedagógiai módszertani továbbképzésen is volt alkalmam részt venni.
Rendszeresen dolgozom a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakértőjeként, ahol korábban szakács mesteri címet szereztem.

2015-ben Jonnie Boer, 3 Michelin csillagos éttermében tanultam tovább a vendéglátó szakma rejtelmeit, majd egy évvel később a norvég világbajnok Bocuse d'Or válogatott hivatalos segítőjeként tevékenykedtem magyarországi felkészülésük alkalmával.

Egyéb teendőim mellett az EuroSkills 2018 Budapest szakmák versenyén, a szakács szakmacsoport műhelyvezetői (workshop manager) feladatit láttam el, ahol munkámmal 24 ország szakértőjének elismerését sikerült kivívnom. A 2019-es évben a Worldskills 2019 Kazan világverseny kapcsán a vendéglátós szakmacsoport koordinátoraként segítem a szakács szakmacsoport előválogatóinak megszervezését és lebonyolítását,  valamint szakértőként támogatom a nyertes versenyző oroszországi szereplését!

Beszélt idegen nyelvem az angol, de konyhanyelven a némettel is elboldogulok.
Szenvedélyem a vendéglátás, küldetésem pedig a szakma és a szakmai oktatás felemelkedésének támogatása, a magam szerény eszközeivel. "